Artes5 Calculatiebureau

Hieronder kunt u alles lezen over Artes5 Calculatiebureau. U kunt van onderwerp wisselen door op de paarse vlakken te klikken.

Calculator sinds 1974

Artes5 Calculatiebureau bestaat sinds 1 januari 2001 en is gevestigd aan de Ploeg 12 in Wezep. Eigenaar Jan Schuurman begon zijn carrière in 1974. Volgens Jan is het calculeren een vak dat je in de praktijk moet leren. Jan denkt zelf dat je geen calculator kunt worden; je moet zo zijn geboren. Het is namelijk zeer intensief en vraagt een hoge mate van nauwkeurigheid.
Calculator sinds 1974

Helpt aannemers

Jan Schuurman helpt aannemers “uit de brand”. De Calculator, specialist op het gebied van het maken van een begroting, kan de aannemer veel werk uit handen nemen zodat deze zich kan richten op zijn primaire taak namelijk het bouwen.
Helpt aannemers

Teamverband

Inmiddels heeft Jan bijna alle soorten projecten in zowel woning- als utiliteitsbouw uitgerekend. Bij grote (miljoenen) projecten wordt vaak in teamverband gewerkt zodat de begroting voor de aanbestedingsdatum afgerond is. Je wordt dan als bureau ingehuurd om bijvoorbeeld de calculatieafdeling van een aannemer te komen versterken.
Teamverband

Goed gevoel

Steeds vaker maakt ook de particulier gebruik van de diensten van Artes5 wat volgens Jan heel verstandig is. De particulier kijkt meestal alleen naar het eindbedrag van de offerte van de aannemer. Dat is logisch. Maar gaat de klant ook met een goed gevoel de overeenkomst met deze aannemer aan? Met andere woorden: Krijgt de klant “waar” voor zijn geld. De klant kan er voor kiezen om samen met de calculator de offerte(s) van de aannemer door te nemen om inzicht te krijgen in prijs- en kwaliteit en waar nodig aanbevelingen te doen. Als specialist bestaat bouwbegeleiding ook tot de mogelijkheden. Hierbij kan men denken aan periodieke controle op de bouwplaats, controle van facturen en bij oplevering.
Goed gevoel

De bedrijfsnaam

Voor de bedrijfsnaam van het calculatiebureau wilde Schuurman terug naar de oorsprong van het rekenen en kwam hierbij uit bij Martianus Capella (15e eeuw). Martianus was een van de vroegste beijveraars van het systeem van de zeven vrije kunsten, waar omheen later het onderwijs in de vroege middeleeuwen werd gestructureerd. Volgens opgaaf van Martianus is Arithmetica, de rekenkunst, de vijfde vrije kunst. De link naar Artes5 is toen snel gemaakt.
De bedrijfsnaam